메인 콘텐츠로 건너뛰기
한국어 ‎(ko)‎
Bahasa Indonesia ‎(id)‎ Bahasa Melayu ‎(ms)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ 正體中文 ‎(zh_tw)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎ বাংলা ‎(bn)‎ 한국어 ‎(ko)‎
손님 계정으로 접속
로그인
LASBOS Moodle
  • 홈
  • どこで学ぶ?
    水産学部の学科
    研究室(教員)
  • 何を学ぶ?
    研究紹介
    授業紹介
    実験・実習
    調査・研究手法
    カテゴリから探す
    動画で学ぶ
  • 楽しみながら学ぶ
    集まれ!生き物大好き者
    コラム集
    在学生・卒業生の活躍
  • 企業コラボ
  • LASBOS Moodleについて
    利用の仕方 著作権について 運用部について お問合せ
  • English
  • SNS
    X Instagram Facebook
  • 더 보기
홈 どこで学ぶ? 축소 확대
水産学部の学科 研究室(教員)
何を学ぶ? 축소 확대
研究紹介 授業紹介 実験・実習 調査・研究手法 カテゴリから探す 動画で学ぶ
楽しみながら学ぶ 축소 확대
集まれ!生き物大好き者 コラム集 在学生・卒業生の活躍
企業コラボ LASBOS Moodleについて 축소 확대
利用の仕方 著作権について 運用部について お問合せ
English SNS 축소 확대
X Instagram Facebook

    Metabolic syndrome prevention function of brown algae ingredients

    토픽 개요

    • 공통

      모두 접기 모두 펼치기
      • URL 아이콘
        Japanese URL
      • 포럼 아이콘
        Introducing the research of Hosokawa and Takatani, Division of Marine Life Science, Molecular Design of Functional Lipids. 포럼
      • 웹페이지 아이콘
        Faculty introduction 웹페이지
      • 웹페이지 아이콘
        Obtaining references and copyright information 웹페이지
    • (1) Separation of fucoxanthin


    • (2) Anti-obesity effect of fucoxanthin


      • Obesity increases the risk of developing lifestyle-related diseases. 

        It is called metabolic syndrome because it is associated with diseases such as diabetes, hypertension, and hyperlipidemia, and has become a major social problem.


      • URL 아이콘
        Hosokawa et al., 2010, Arch. Biochem. Biophys. URL
      • URL 아이콘
        Abidov et al., 2010, Diabetes Obes. Matab. URL
      • URL 아이콘
        Hitose and Shimoda, 2017, Functional Foods in Health and Disease URL
    • (3) Effect of fucoxanthin on improving blood sugar levels


      • URL 아이콘
        Maeda et al., 2007,  J. Agric. Food Chem. URL
    • (4) Blood sugar level improvement mechanism of fucoxanthin


      • URL 아이콘
        Nishikawa et al., 2012, Phytomedicine URL
    • (5) Metabolic analysis of fucoxanthin


      • URL 아이콘
        Takatani et al., 2021, Mol. Nutr. Food Res. URL
    • Summary of health functionality of fucoxanthin derived from brown algae


      • URL 아이콘
        Takatani et al., 2020, Biochem. Biophys, Res. Commun. URL
      • URL 아이콘
        Nishikawa et al., 2012, Phytomedicine URL
      • URL 아이콘
        Takatani et al., 2021, Mol. Nutr. Food Res. URL
      • URL 아이콘
        Maeda et al., 2005, Biochem. Biophys, Res. Commun. URL
      • URL 아이콘
        Maeda et al., 2007,  J. Agric. Food Chem. URL
      • URL 아이콘
        Hosokawa et al., 2010, Arch. Biochem. Biophys. URL
    • 【Related courses】

           

    Home

    LASBOS YouTube

    LASBOS SDGs
    LASBOS SDGs top

    English
    For international users

    企業コラボ・寄付

    海と生き物を学びつくそう!

    どこで学ぶ?
     水産学部の学科
     研究室(教員)

    何を学ぶ?
     研究紹介
     授業紹介
     実験・実習
     調査・研究手法
     カテゴリから探す
     動画で学ぶ

    楽しみながら学ぶ
     集まれ!生き物大好き者
     コラム集
     在学生・卒業生の活躍

    関連リンク

    ■ 北海道大学

    ■ 北海道大学水産学部

    ■ 北海道大学北方生物圏フィールド科学センター

    ■ 北海道大学観光学高等研究センター

    運用部について

    利用の仕方

    著作権について


    ----------------------------------------------
    お問合せ

    地域水産業共創センターLASBOSチーム
    (旧バランスドオーシャン運用部)

    〒041-8611 北海道函館市港町3-1-1
    北海道大学水産学部 管理研究棟106号室

    TEL: 0138-40-8885
    e-mail: lasbos_info [at] fish.hokudai.ac.jp
    ----------------------------------------------

    SNS
    손님 계정으로 접속 (로그인)
    • どこで学ぶ?
      • 水産学部の学科
      • 研究室(教員)
    • 何を学ぶ?
      • 研究紹介
      • 授業紹介
      • 実験・実習
      • 調査・研究手法
      • カテゴリから探す
      • 動画で学ぶ
    • 楽しみながら学ぶ
      • 集まれ!生き物大好き者
      • コラム集
      • 在学生・卒業生の活躍
    • 企業コラボ
    • LASBOS Moodleについて
      • 利用の仕方
      • 著作権について
      • 運用部について
      • お問合せ
    • English
    • SNS
      • X
      • Instagram
      • Facebook
    • 한국어 ‎(ko)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • Bahasa Melayu ‎(ms)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • 正體中文 ‎(zh_tw)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      • বাংলা ‎(bn)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
    Data retention summary
    Get the mobile app
    Copyright © 北海道大学水産科学研究院バランスドオーシャン運用部