Salta al contenido principal
Español - Internacional ‎(es)‎
Bahasa Indonesia ‎(id)‎ Bahasa Melayu ‎(ms)‎ English ‎(en)‎ Español - Internacional ‎(es)‎ Thai ‎(th)‎ Vietnamese ‎(vi)‎ 正體中文 ‎(zh_tw)‎ 日本語 ‎(ja)‎ 简体中文 ‎(zh_cn)‎ বাংলা ‎(bn)‎ 한국어 ‎(ko)‎
En este momento está usando el acceso para invitados
Acceder
LASBOS Moodle
  • Página Principal
  • どこで学ぶ?
    水産学部の学科
    研究室(教員)
  • 何を学ぶ?
    研究紹介
    授業紹介
    実験・実習
    調査・研究手法
    カテゴリから探す
    動画で学ぶ
  • 楽しみながら学ぶ
    集まれ!生き物大好き者
    コラム集
    在学生・卒業生の活躍
  • 企業コラボ
  • LASBOS Moodleについて
    利用の仕方 著作権について 運用部について お問合せ
  • English
  • SNS
    X Instagram Facebook
  • Más
Página Principal どこで学ぶ? Colapsar Expandir
水産学部の学科 研究室(教員)
何を学ぶ? Colapsar Expandir
研究紹介 授業紹介 実験・実習 調査・研究手法 カテゴリから探す 動画で学ぶ
楽しみながら学ぶ Colapsar Expandir
集まれ!生き物大好き者 コラム集 在学生・卒業生の活躍
企業コラボ LASBOS Moodleについて Colapsar Expandir
利用の仕方 著作権について 運用部について お問合せ
English SNS Colapsar Expandir
X Instagram Facebook

    Metabolic syndrome prevention function of brown algae ingredients

    Diagrama de temas

    • General

      Colapsar todo Expandir todo
      • Icono URL
        Japanese URL
      • Icono Foro
        Introducing the research of Hosokawa and Takatani, Division of Marine Life Science, Molecular Design of Functional Lipids. Foro
      • Icono Página
        Faculty introduction Página
      • Icono Página
        Obtaining references and copyright information Página
    • (1) Separation of fucoxanthin


    • (2) Anti-obesity effect of fucoxanthin


      • Obesity increases the risk of developing lifestyle-related diseases. 

        It is called metabolic syndrome because it is associated with diseases such as diabetes, hypertension, and hyperlipidemia, and has become a major social problem.


      • Icono URL
        Hosokawa et al., 2010, Arch. Biochem. Biophys. URL
      • Icono URL
        Abidov et al., 2010, Diabetes Obes. Matab. URL
      • Icono URL
        Hitose and Shimoda, 2017, Functional Foods in Health and Disease URL
    • (3) Effect of fucoxanthin on improving blood sugar levels


      • Icono URL
        Maeda et al., 2007,  J. Agric. Food Chem. URL
    • (4) Blood sugar level improvement mechanism of fucoxanthin


      • Icono URL
        Nishikawa et al., 2012, Phytomedicine URL
    • (5) Metabolic analysis of fucoxanthin


      • Icono URL
        Takatani et al., 2021, Mol. Nutr. Food Res. URL
    • Summary of health functionality of fucoxanthin derived from brown algae


      • Icono URL
        Takatani et al., 2020, Biochem. Biophys, Res. Commun. URL
      • Icono URL
        Nishikawa et al., 2012, Phytomedicine URL
      • Icono URL
        Takatani et al., 2021, Mol. Nutr. Food Res. URL
      • Icono URL
        Maeda et al., 2005, Biochem. Biophys, Res. Commun. URL
      • Icono URL
        Maeda et al., 2007,  J. Agric. Food Chem. URL
      • Icono URL
        Hosokawa et al., 2010, Arch. Biochem. Biophys. URL
    • 【Related courses】

           

    Home

    LASBOS YouTube

    LASBOS SDGs
    LASBOS SDGs top

    English
    For international users

    企業コラボ・寄付

    海と生き物を学びつくそう!

    どこで学ぶ?
     水産学部の学科
     研究室(教員)

    何を学ぶ?
     研究紹介
     授業紹介
     実験・実習
     調査・研究手法
     カテゴリから探す
     動画で学ぶ

    楽しみながら学ぶ
     集まれ!生き物大好き者
     コラム集
     在学生・卒業生の活躍

    関連リンク

    ■ 北海道大学

    ■ 北海道大学水産学部

    ■ 北海道大学北方生物圏フィールド科学センター

    ■ 北海道大学観光学高等研究センター

    運用部について

    利用の仕方

    著作権について


    ----------------------------------------------
    お問合せ

    地域水産業共創センターLASBOSチーム
    (旧バランスドオーシャン運用部)

    〒041-8611 北海道函館市港町3-1-1
    北海道大学水産学部 管理研究棟106号室

    TEL: 0138-40-8885
    e-mail: lasbos_info [at] fish.hokudai.ac.jp
    ----------------------------------------------

    SNS
    En este momento está usando el acceso para invitados (Acceder)
    • どこで学ぶ?
      • 水産学部の学科
      • 研究室(教員)
    • 何を学ぶ?
      • 研究紹介
      • 授業紹介
      • 実験・実習
      • 調査・研究手法
      • カテゴリから探す
      • 動画で学ぶ
    • 楽しみながら学ぶ
      • 集まれ!生き物大好き者
      • コラム集
      • 在学生・卒業生の活躍
    • 企業コラボ
    • LASBOS Moodleについて
      • 利用の仕方
      • 著作権について
      • 運用部について
      • お問合せ
    • English
    • SNS
      • X
      • Instagram
      • Facebook
    • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Bahasa Indonesia ‎(id)‎
      • Bahasa Melayu ‎(ms)‎
      • English ‎(en)‎
      • Español - Internacional ‎(es)‎
      • Thai ‎(th)‎
      • Vietnamese ‎(vi)‎
      • 正體中文 ‎(zh_tw)‎
      • 日本語 ‎(ja)‎
      • 简体中文 ‎(zh_cn)‎
      • বাংলা ‎(bn)‎
      • 한국어 ‎(ko)‎
    Resumen de retención de datos
    Descargar la app para dispositivos móviles
    Copyright © 北海道大学水産科学研究院バランスドオーシャン運用部